groepsfotomethooiopachtergrond
droommeisje
Home
item1

Stichting meisjesonderwijs Pakistan

Filmpje
Foto's
Jaarverslag Stichting
Home
Filmpje
Foto's
Contact
Nieuws
Wat doet de stichting?
Wat doet de stichting?
Wat kunt u doen?
Wat kunt u doen?
Verhalen
Contact

Levensgeschiedenissen

Enkele beschrijvingen van de geschiedenissen van meisjes en een moeder
opgetekend door de staf van Bint-e-Malakand

 

clipimage002a

MARYAM AND SAJIDA

Dit is het verhaal van de twee zusjes Maryam en Sajida, die uit een heel arm gezin komen
in Dheri Alladand. Hun vader was een arme melkverkoper. In plaats van naar school gingen Maryam en Sajida van deur tot deur om melk te verkopen en geld te verdienen voor het huishouden. Bint-e Malakand adviseerde hun vader en de andere familieleden om hun dochters naar school te laten gaan. Maar de vraag was wie er dan geld kon verdienen om de familieschuld te betalen. Om het gezin te helpen om toch hun inkomsten te behouden motiveerde Bint-e-Malakand de afnemers van de melk om dat zelf te gaan halen aan het huis van het gezin.
Zo konden de meisjes naar de speciale school van Bint-e-Malakand gaan en genieten van hun lessen en de klas. De Bint-e-Malakand Welzijn Organisatie zorgde voor hun schoolspullen.

Na twee jaar werd Sajida ernstig ziek en stierf.

Maryam is nu leerling in de derde klas. Zij is een hele intelligente en ijverige leerling op deze school.

Wij wensen haar veel succes op elk terrein van het leven.

Indien u zelf contact met haar wilt opnemen, haar adres staat hieronder:
Name of student: Maryam Bibi.
Father’s Name: Gul Mohammad
Village: Dheri Alladand, Malakand Agency, NWFP, Pakistan

 

sakinabibi1

SAKINA BIBI

Sakina Bibi woont in het dorp Hiro Shah. She heeft acht kinderen, twee jongens en zes meisjes. Toen Bint-e-Malakand in1998 haar programma’s voor moeders begon en een vrouwenorganisatie opzette ging Sakina Bibi eraan deelnemen. Haar kinderen waren nog klein en haar man was werkloos. Sakina Bibi en haar familie waren extreem arm en leden vaak honger.
Bint-e-Malakand leerde de vrouwen het kweken van groenten, fruit en paddestoelen. Sakina participeerde met overgave in de training en bouwde spoedig voldoende kennis op over het kweken van meerdere soorten planten en vruchten. Bint-e-Malakand gaf niet alleen technisch onderricht maar voorzag ook in financiele steun om haar kwekerij tot succes te maken. Al in 1998 kon Sakina Bibi 2000 guava-planten kweken en verkopen. Tevens hielp Bint-e-Malakand haar om naast haar afzet in het dorp ook op verder gelegen markten terecht te kunnen. Haar kinderen en man hielpen haar in de jaren erna en het lukte haar om een redelijk inkomen te genereren. Haar kinderen kunnen zelfs naar de ‘normale’ dorpsschool (dat geld kost) gaan. Nu heeft Sakina Bibi een kwekerij van medicinale geelwortel opgezet en we hopen dat het haar verder goed zal gaan.

 

shabnum1

SHABNUM

Dit is het verhaal van het onschuldige meisje Shabnum. Zij behoort tot een arme familie
in Dheri Alladand.

Op een dag ging haar vader sigaretten kopen, maar de winkelier had er geen die dag.
Haar vader werd woedend, trok een pistool en vermoordde de winkelier.

De families werden door de moord vijanden. Na heel veel commotie werd er uiteindelijk een overeenkomst gesloten: Shabnum de dochter van de moordenaar werd als compensatie voor de moord gegeven (Swara) aan de familie van de winkelier. Zij was toen vijf jaar oud. Zodra ze de volwassen leeftijd bereikt zal ze uitgehuwelijkt worden aan een man van de familie van de overledene. Swara is een niet-Islamitisch gebruik en is tegen de wet. Bint-e-Malakand probeert haar familie en haar schoonfamlie te motiveren om Shabnum onderwijs te gunnen.

Door de inspanningen en strijd van Bint -e-Malakand is Shabnam nu leerling in de vijfde klas in Dheri Alladand. Mogelijk zal haar educatie ertoe leiden dat Shabnum een sterke persoon wordt
en dat haar familie gaat inzien dat zij een fout besluit hebben genomen om haar op deze manier uit te huwelijken. Het immorele besluit zal dan hopelijk herroepen worden. Op dit moment leidt Shabnum een voldoening gevend leven en we bidden voor een mooie toekomst voor haar.

 

terug naar boven

Nieuws
Jaarverslag Stichting
Annual report Bint
Annual report Bint
Afgeronde projecten
Chitral
Chitral
Herbouw na overstromingen
Herbouw na overstromingen
Shahin Public School
Shahin Public School
Werkbezoeken Pakistan
Werkbezoeken Pakistan
Het bestuur
Het bestuur
Financieel overzicht
Financieel overzicht